30. 8. 2015

PEČENÁ DORÁDA SO ZEMIAKMI

Rybia mánia pokračuje. Hlavne vtedy, keď som neni práve na dovolenke a chcem si vytvoriť doma dovolenkovú atmosféru. Vonku praží slnko. Obloha je krásne modrá. V pozadí vyhráva relaxačná hudba. Rybia vôňa sa presúva z kuchyňe do obývačky a ja dobre naladená práve prestieram stôl. Poďme si spoločne vytvoriť dovolenkovú atmosféru. Nahodte si na seba zásteru, otvorte okná do korán, pustite si obľúbenú muziku a ide sa nato. GOOD LUCK!

Potrebujeme: 

1 kg zemiakov 
čerstvé ryby Doráda a iné
300 ml vody
100 ml olivového oleja 
8 strúčikov cesnaku 
2 veľké cibule 
2 čerstvé chilli papričky
1 citrón
morskú soľ a čierne mleté korenie 

Ako nato: 

1. Zemiaky a cibulu ošúpeme a nakrájame približne na 5 mm tenké kolieska. Dáme na hlboký plech a poukladáme vedľa seba. Chilli papričky nakrájame na tenké kolieska a dáme na zemiaky do rôznych strán. Cesnak ošúpeme. Pripravíme si vyšší a veľký pohár, do ktorého dáme olivový olej, 4 strúčiky cesnaku, 1 ČL soli, korenie a vodu. 

2. Všetko spolu rozmixujeme. Kto nemá mixér, môže cesnak pretlačiť a všetky suroviny metličkou dobre premiešať. Potom tekutú zmes vylejeme na zemiaky a dáme piecť na 30 minút pri 200 °C do rúry. Keby sa vám už tekutá zmes vyparila, pridajte ešte trochu vody. Treba si to sledovať.

3. Medzitým vyčistíme a odšupníme ryby. Nožíkom urobíme našikmo asi 3 - 4 zárezy až ku kostiam. Ryby z vnútra aj z vonka osolíme a okoreníme. Do brucha každej z rýb dáme 2 na štvrťky nakrájané cesnaky. Po 30 minútach, vyberieme zemiaky z rúry. Uložíme na vrch ryby a necháme ešte 25 - 30 minút piecť. Záleží od veľkosti vašich rýb. Čím väčšia ryba, tým dlhší čas pečenia. Ukladáme na oválny tanier a podávame s citrónom.

    Žiadne komentáre:

    Zverejnenie komentára