1. 1. 2016

SLIVKOVÝ KOLÁČ

Recepty, kde nepotrebujem vážiť suroviny mám najradšej. Hovorím tomu rustikálne varenie a pečenie. Dá sa super improvizovať a recept sa Vám podarí aj keď dáte surovín viac alebo menej, hlavne treba piecť s láskou, mať dobrú fantáziu a vedieť dobre improvizovať. Už sa mi veľakrát stalo, že som sa práve niekde presťahovala a chcela si upiecť fantastický koláč. Pri vybalovaní krabíc som rýchlo zistila, že na fantastický koláč potrebujem váhu, mixér, odmerku, metličku, ktoré neboli práve k dispozícií. Čo teraz? Vytiahnem z krabice čajový hrnček a recept bol na svete. Na prípravu slivkového koláča potrebujete čajový hrnček, misku, formu na pečenie, vidličku, to má doma predsa každý.

Potrebujeme: 

2 hrsti čerstvých sliviek, asi 13 sliviek
2 vajíčka 
1 hrnček kryštálového cukru
1 hrnček mlieka 
1/2 hrnček slnečnicového oleja
1/2 prášok do pečiva
2 hrnčeky polohrubej múky
citrónovú kôru
maslo na vymastenie formy 


Ako nato:

1. Slivky umyjeme a vypeckujeme. Prekrojíme na polovičky. Do misky dáme vajíčka, pridáme cukor premiešame. Ďalej pridáme vlažné mlieko, olej, prášok do pečiva, polohrubú múku a opäť premiešame. 

2. Miešame tak dlho, až kým je cesto hladké, bez guličiek, ktoré sa vytvorili z múky. Na záver nastrúhame citrónovú kôru. Zapneme trúbu na 180 °C.

3. Vymastíme formu a vysypeme múkou. Vylejeme hotové cesto do formy a na vrch poukladáme slivky. Pečieme takých 25 - 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára