15. 8. 2015

TEKVICOVÉ RIZOTO



Potrebujeme: 

1 tekvicu 
200 g ryže 
2 PL slnečnicového oleja 
1 cibuľu 
1 žltú papriku 
čerstvý tymián, rozmarín 
kúsok masla 
nastrúhaný parmezán 
soľ a čierne mleté korenie


Ako nato: 

1. Tekvicu očistíme a rozkrojíme na dve časti. Nakrájame na malé kocky. Jendu časť dáme variť do osolenej vody na 15 minút. Druhú časť opražíme na oleji s nakrájanou cibuľkou, paprikou a pridáme tymián, rozmarín, osolíme a okoreníme. Oprážame pokiaľ nie je tekvica mäkká, ale nesmie byť rozvarená. Približne takých 10 minút. 

2. Potom uvarenú tekvicu rozmixujeme. Uvaríme ryžu podľa návodu na obale. Do hotovej ryže pridáme tekvicové piré, kúsok masla a nastrúhaný parmezán. Na záver pridáme opraženú tekvicu a všetko zľahka premiešame. Ukladáme na tanier a posypeme ešte nastrúhaným parmezánom. Dekorujeme tymiánom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára