TEKVICOVÉ RIZOTO
Potrebujeme:
1 tekvicu
200 g ryže
2 PL slnečnicového oleja
1 cibuľu
1 žltú papriku
čerstvý tymián, rozmarín
kúsok masla
nastrúhaný parmezán
soľ a čierne mleté korenie
Ako nato:
1. Tekvicu očistíme a rozkrojíme na dve časti. Nakrájame na malé kocky. Jendu časť dáme variť do osolenej vody na 15 minút. Druhú časť opražíme na oleji s nakrájanou cibuľkou, paprikou a pridáme tymián, rozmarín, osolíme a okoreníme. Oprážame pokiaľ nie je tekvica mäkká, ale nesmie byť rozvarená. Približne takých 10 minút.
2. Potom uvarenú tekvicu rozmixujeme. Uvaríme ryžu podľa návodu na obale. Do hotovej ryže pridáme tekvicové piré, kúsok masla a nastrúhaný parmezán. Na záver pridáme opraženú tekvicu a všetko zľahka premiešame. Ukladáme na tanier a posypeme ešte nastrúhaným parmezánom. Dekorujeme tymiánom.
Komentáre
Zverejnenie komentára