27. 8. 2015

TORTILLA

So Španielskom spájam nielen pieskové pláže, gitarovú muziku, nekonečné množstvo pamiatok a múzeií, ale aj skvelé jedlo. Medzi moje obl'úbené jedlo patrí Tortilla. Ak ste sa tento rok nedostali do Španielska na dovolenku, doprajte si aspoň španielsku Tortillu. 

Potrebujeme: 

500 g zemiakov 
150 g cibule
4 vajíčka 
250 ml olivového oleja 
soľ 

Ako nato: 

1. Ošúpeme zemiaky a nakrájame na malé kocky vo veľkosti 1 cm. Zemiaky osolíme. To isté urobíme s cibuľou, ale neosolíme. Na rozohriatu panvičku priemer 24 cm nalejeme 250 ml olivového oleja. Vložíme zemiaky, tie by mali byť zakryté olejom. Znížime na strednú teplotu a opekáme asi 15 minút. S panvičkou treba párkrát pohnúť a prípadne zemiaky z ľahka premiešať. Nemali by byť na spodku prilepené.

2. Do druhej panvičky dáme trochu oleja a smažíme cibulu približne 15 minút. Vajíčka dáme do misky, posolíme a metličkou dobre vyšľaháme. Z panvičky oddelíme olej od zemiakov. Zmes vylejeme do misky ku vajíčkam. Pridáme cibuľu, premiešame a necháme 5 minút odležať. 

3. Odležanú zmes vlejeme nazad do panvičky, na ktorej ostalo už len trochu olivového oleja. Ak nie, pridáme 2 až 3 PL oleja. Opekáme to spolu asi 2 minúty. Aby sa to nepripieklo, treba občas s panvičkou pohnúť. Podobne, ako keby ste robili omeletu. Po asi 2 minútach zmes otočíme pomocou taniera a opekáme druhú stranu ešte 1 minútu do zlatova. Podľa správnosti, by malo byť vnútro trošku tekutejšie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára