KALAMÁRE PLNENÉ RYŽOU
Potrebujeme:
570 g čerstvých kalamárov
200 g ryže
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
1/2 citrónovej šťavy
čerstvú pažitku
soľ a čierne mleté korenie
Ako nato:
1. Najprv si pripravíme potrebnú plnku. Uvaríme ryžu a zmiešame s olivovým olejom, pretlačeným cesnakom, citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti. Celé kalamáre poriadne umyjeme. Oddelíme hlavovú časť od vaku, vyberieme chrbtovú chrupku a poriadne opláchneme duté telo. Pri malých chápadielkach odstránime vak obsahujúci farbivo. Chápadielka nakrájame na drobno a pridáme ich k ryžovej plnke.
2. Dutiny tiel kalamárov naplníme ryžovou plnkou. Zvyšnú ryžu odložíme na neskôr. Otvory uzavrieme špáratkom. Do rozpáleného olivového oleja vložíme kalamáre a opekáme z oboch strán asi takých 5 minút. Podávame s ryžou, citrónom a dekorujeme čerstvou pažitkou.
Komentáre
Zverejnenie komentára