TAMINA
Poznáte Taminu? Tamina je alžírsky dezert, ktorý pozostáva z krupice, masla a medu. Servíruje sa väčšinou na tanier alebo do menších misiek. Zdobí sa mandľami a škoricou. Ja som tento krát vytvorila z Taminy malé guľky, približne 14 kúskov.
Potrebujeme:
100 g jemnej krupice
25 g masla
1/2 hrnček medu
mletú škoricu
Ako nato:
1. Opečieme krupicu do hneda s maslom. Pridáme med a miešame pri nízkej teplote, kým sa hmota stane kompaktnou. Z ešte teplej hmoty vytvoríme malé guľky a do každej guľky vtlačíme mandľu. Posypeme trochu škoricou.
Potrebujeme:
100 g jemnej krupice
25 g masla
1/2 hrnček medu
mletú škoricu
Ako nato:
1. Opečieme krupicu do hneda s maslom. Pridáme med a miešame pri nízkej teplote, kým sa hmota stane kompaktnou. Z ešte teplej hmoty vytvoríme malé guľky a do každej guľky vtlačíme mandľu. Posypeme trochu škoricou.
Komentáre
Zverejnenie komentára