BOURAK
Bourak je arabská špecialita, plná prekvapení. Z vonka chrumkavá a z vnútra mäkká. Dá sa plniť rôznymi plnkami. To je práve na tom to fantastické, že je na vás, čím si bourak naplníte. V arabských krajinách sa plní predovšetkým mletým mäsom. Obľúbená je aj tuniaková, syrová, sardinková a zemiaková plnka. Táto špecialita sa hodí k mäsu, rybe, morským plodom ale aj k zelenine a polievke.
Potrebujeme:
2 uvarené zemiaky
1 balenie FEUILLES de BRICK
1 citrón
hrsť kapary
soľ
petržlenovú vňať
slnečnicový olej
Ako nato:
1. Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Ošúpeme a premačkáme pomocou vidličky na zemiakové pyré. Pridáme petržlenovú vňať a soľ podľa vlastnej chuti a premiešame. Plátky cesta asi 5 kúskov roztriháme na polovičky.
2. Do stredu dáme pyré asi 2 PL a 3 kapary. Z prava uzavrieme aj z ľava a zarolkujeme. Vyprážame z oboch strán do zlatova. Olej necháme odkvapkať a podávame s citrónom a petržlenovou vňaťou.
Potrebujeme:
2 uvarené zemiaky
1 balenie FEUILLES de BRICK
1 citrón
hrsť kapary
soľ
petržlenovú vňať
slnečnicový olej
Ako nato:
1. Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Ošúpeme a premačkáme pomocou vidličky na zemiakové pyré. Pridáme petržlenovú vňať a soľ podľa vlastnej chuti a premiešame. Plátky cesta asi 5 kúskov roztriháme na polovičky.
2. Do stredu dáme pyré asi 2 PL a 3 kapary. Z prava uzavrieme aj z ľava a zarolkujeme. Vyprážame z oboch strán do zlatova. Olej necháme odkvapkať a podávame s citrónom a petržlenovou vňaťou.
Komentáre
Zverejnenie komentára