17. 10. 2015

BOURAK

Bourak je arabská špecialita, plná prekvapení. Z vonka chrumkavá a z vnútra mäkká. Dá sa plniť rôznymi plnkami. To je práve na tom to fantastické, že je na vás, čím si bourak naplníte. V arabských krajinách sa plní predovšetkým mletým mäsom. Obľúbená je aj tuniaková, syrová, sardinková a zemiaková plnka. Táto špecialita sa hodí k mäsu, rybe, morským plodom ale aj k zelenine a polievke. 

Potrebujeme: 

2 uvarené zemiaky
1 balenie FEUILLES de BRICK 
1 citrón
hrsť kapary 
soľ 
petržlenovú vňať
slnečnicový olej

Ako nato: 

1. Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Ošúpeme a premačkáme pomocou vidličky na zemiakové pyré. Pridáme petržlenovú vňať a soľ podľa vlastnej chuti a premiešame. Plátky cesta asi 5 kúskov roztriháme na polovičky. 

2. Do stredu dáme pyré asi 2 PL a 3 kapary. Z prava uzavrieme aj z ľava a zarolkujeme. Vyprážame z oboch strán do zlatova. Olej necháme odkvapkať a podávame s citrónom a petržlenovou vňaťou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára