BYLINKOVÁ DOMÁCA NÁTIERKA
Bylinky na záhradke sa začínajú zmenšovať, tak som dnes radšej vybehla na trh, kde som kúpila čerstvú petržlenovú vňať, citrónový tymián a rozmarín, že urobím domácu bylinkovú nátierku. Tak tu je. K čerstvým bylinkám som ešte prihodila kapary, cibuľu, cesnak a koreniny. Chutí výborne!
Potrebujeme:
250 g masla
1 PL malých kapár
1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
1 PL petržlenovej vňate
1 PL čerstvý citrónový tymián
1 PL čerstvý rozmarín
1 PL červenej mletej papriky
1 menšiu cibuľu
1 strúčik cesnaku
1 ČL horčice
štipku sušeného chili
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
Ako nato:
1. Maslo nakrájame na menšie kocky, dáme ho do misiek a necháme zmäkknúť pri izbovej teplote. Pridáme nadrobno posekané kapary, citrónovú kôru a posekané bylinky - petržlenovú vňať, tymián a rozmarín.
2. Na drobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak pridáme do misiek. Dochutíme horčicou, korením a soľou. Všetko dobre premiešame a podávame s bielou bagetkou.
TIP: Nátierku si zamrazte do formičky na ľad a dajte jednu kocku na pečené alebo grilované mäso.
Potrebujeme:
250 g masla
1 PL malých kapár
1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
1 PL petržlenovej vňate
1 PL čerstvý citrónový tymián
1 PL čerstvý rozmarín
1 PL červenej mletej papriky
1 menšiu cibuľu
1 strúčik cesnaku
1 ČL horčice
štipku sušeného chili
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
Ako nato:
1. Maslo nakrájame na menšie kocky, dáme ho do misiek a necháme zmäkknúť pri izbovej teplote. Pridáme nadrobno posekané kapary, citrónovú kôru a posekané bylinky - petržlenovú vňať, tymián a rozmarín.
2. Na drobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak pridáme do misiek. Dochutíme horčicou, korením a soľou. Všetko dobre premiešame a podávame s bielou bagetkou.
TIP: Nátierku si zamrazte do formičky na ľad a dajte jednu kocku na pečené alebo grilované mäso.
Komentáre
Zverejnenie komentára