23. 10. 2015

BYLINKOVÁ DOMÁCA NÁTIERKA

Bylinky na záhradke sa začínajú zmenšovať, tak som dnes radšej vybehla na trh, kde som kúpila čerstvú petržlenovú vňať, citrónový tymián a rozmarín, že urobím domácu bylinkovú nátierku. Tak tu je. K čerstvým bylinkám som ešte prihodila kapary, cibuľu, cesnak a koreniny. Chutí výborne!

Potrebujeme: 

250 g masla 
1 PL malých kapár 
1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry 
1 PL petržlenovej vňate
1 PL čerstvý citrónový tymián
1 PL čerstvý rozmarín 
1 PL červenej mletej papriky
1 menšiu cibuľu 
1 strúčik cesnaku 
1 ČL horčice 
štipku sušeného chili
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti 

Ako nato: 

1. Maslo nakrájame na menšie kocky, dáme ho do misiek a necháme zmäkknúť pri izbovej teplote. Pridáme nadrobno posekané kapary, citrónovú kôru a posekané bylinky - petržlenovú vňať, tymián a rozmarín. 

2. Na drobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak pridáme do misiek. Dochutíme horčicou, korením a soľou. Všetko dobre premiešame a podávame s bielou bagetkou. 

TIP: Nátierku si zamrazte do formičky na ľad a dajte jednu kocku na pečené alebo grilované mäso.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára