10. 10. 2015

DOMÁCE BYLINKOVÉ MASLO

Parádny doplnok ku grilovačke. Domáce bylinkové maslo sa hodí na rybu, akékoľvek mäso, do marinád, omáčok alebo na domáce pečivo. Kombinovať sa dajú rôzne druhy byliniek, máte voľnú fantáziu, čo si nakombinujete. Mne rastie v záhradke rozmarín, šalvia a citrónový tymián, takže som použila tri druhy byliniek zo záhradky. 

Potrebujeme: 

250 g čerstvého masla 
himalájsku soľ
bylinky ako rozmarín, šalviu, citrónový tymián

Ako nato: 

1. Čerstvé bylinky umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Tentokrát som spravila 4 rôzne varianty, vždy s inou bylinkou. Dobré je kombinovať viacero byliniek. 

2. Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote. Rozkrojíme ho na štyri časti a dáme do misiek. Pridáme trošku himalájskej soli a zmiešame s bylinkami.

TIP: Jednu časť dajte zamraziť a druhú časť dajte do chladničky. Kto má rád cesnak, pridajte do bylinkového masla štyri strúčiky prelisovaného cesnaku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára