28. 10. 2015

LIMETKOVÝ LOSOS NA PAPRIKE S ROZMARÍNOM

Jeseň je farebná a pekná, čo je krásne pre naše oči, ale okrem krásnych farieb sa vonku mihajú aj všelijaké vírusy a baktérie. Preto prichádza aj tento recept, ktorý doplní vitamíny v našom tele. Dobrým zdrojom najmä v chladnom období je vitamín D, ktorý sa nachádza práve v losose. Takže jesenné motto znie: Dopĺňajte vitamíny a urobte si limetkového lososa na paprike s rozmarínom!


Potrebujeme: 

250 g lososa 
2 limetky
2 vetvičky čerstvého rozmarínu 
2 sušené chilli papričky 
2 PL sezamového oleja
1 zelenú papriku
kôru z 1 mandarinky
čerstvú kurkumu 2 cm
morskú soľ a čierne mleté korenie

Ako nato: 

1. Papriku umyjeme, nakrájame na tenké plátky a kurkumu na kolieska. Pozor, čerstvá kurkuma dosť farbí, je dobré použiť rukavice. Vetvičky rozmarínu umyjeme a odložíme bokom. Do misky vytlačíme šťavu z limetiek, pridáme podľa chuti soľ, korenie, premiešame. Lososa marinujeme v limetkovej šťave asi 10 minút. 

2. Na rozohriatom oleji začneme smažiť papriku, kurkumu, chilli papričky a lososa asi 3 minúty z oboch strán. Pri krátkom smažení sa zachovajú všetky potrebné vitamíny. Pridáme ešte vetvičky rozmarínu. Predbytočný olej vylejeme, pridáme zvyšok limetkovej marinády a smažíme ešte pár minút do zlatova. Na záver nastrúhame na vrch mandarinkovú kôru a podávame podľa chuti buď s ryžou alebo so zemiakmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára