LIMETKOVÝ LOSOS NA PAPRIKE S ROZMARÍNOM
Potrebujeme:
250 g lososa
2 limetky
2 vetvičky čerstvého rozmarínu
2 sušené chilli papričky
2 PL sezamového oleja
1 zelenú papriku
kôru z 1 mandarinky
čerstvú kurkumu 2 cm
morskú soľ a čierne mleté korenie
Ako nato:
1. Papriku umyjeme, nakrájame na tenké plátky a kurkumu na kolieska. Pozor, čerstvá kurkuma dosť farbí, je dobré použiť rukavice. Vetvičky rozmarínu umyjeme a odložíme bokom. Do misky vytlačíme šťavu z limetiek, pridáme podľa chuti soľ, korenie, premiešame. Lososa marinujeme v limetkovej šťave asi 10 minút.
2. Na rozohriatom oleji začneme smažiť papriku, kurkumu, chilli papričky a lososa asi 3 minúty z oboch strán. Pri krátkom smažení sa zachovajú všetky potrebné vitamíny. Pridáme ešte vetvičky rozmarínu. Predbytočný olej vylejeme, pridáme zvyšok limetkovej marinády a smažíme ešte pár minút do zlatova. Na záver nastrúhame na vrch mandarinkovú kôru a podávame podľa chuti buď s ryžou alebo so zemiakmi.
Komentáre
Zverejnenie komentára