Potrebujeme:
250 g jahňacieho mäsa
150 g uvareného cíceru
100 ml rajčinového pretlaku
5 PL čerstvého korianderu
4 PL nudličiek
3 PL olivového oleja
2 PL čerstvej petržlenovej vňate
1 PL mletého korianderu
1 zväzok čerstvej zelerovej vňate
1 červenú cibuľu
1 ČL soli
1 ČL čierneho mletého korenia
Ako nato:
1. Do tlakového hrnca dáme olej, nakrájanú cibuľu a necháme speniť. Pridáme mäso, koriander, čierne mleté korenie, soľ a zakryjeme pokličkou a povaríme asi 5 minút.
2. Zalejeme trochu vodou. Pridáme zelerovú a petržlenovú vňať, nasekaný koriander a necháme povariť ešte 15 minút. Ďalej pridáme rajčinový pretlak, zalejeme vodou asi 6 - 7 veľkých šálok a varíme uzavreté asi 40 minút.
3. Do ešte vriacej chorby dáme nudličky a cícer, ktoré spolu povaríme asi 5 minút. Na záver dekorujeme čerstvým korianderom a podávame s arabských chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára