DOMÁCI MERGUEZ CHLEBÍK
Domáci chlebík sa dá obložiť čímkoľvek. Kto čo má rád, alebo, čo dom dal. Ja som zvolila tentokrát zeleninovo-mäsovú variantu. Je to úplne iný zážitok a chuť, keď si doma vyrobíte ten svoj chlebík. Nielenže trumpfne všetky kupované chlebíky v supermarketoch, ale vytvorí doma aj príjemnú vôňu.
Potrebujeme:
400 g múky
štvrťku čerstvých kvasníc
štipku soli
trochu vody
pár kúskov uvarenej cukiny, baklažánu, zelenej papriky a merguez klobásky
Ako nato:
1. Pripravíme si misku, do ktorej dáme múku, kvasnice, soľ a trochu vlažnej vody. Zapracujeme na cesto tak, aby nebolo riedke a ani husté.
2. Cesto necháme odpočívať pri izbovej teplote asi 1 hodinu. Potom z cesta vyformujeme dva chlebíky na ktoré dáme uvarenú merguez klobásku, cukinu, baklažán a papriku.
3. Dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme asi 15 - 25 minút pri 200 °C do chrumkava.
Potrebujeme:
400 g múky
štvrťku čerstvých kvasníc
štipku soli
trochu vody
pár kúskov uvarenej cukiny, baklažánu, zelenej papriky a merguez klobásky
Ako nato:
1. Pripravíme si misku, do ktorej dáme múku, kvasnice, soľ a trochu vlažnej vody. Zapracujeme na cesto tak, aby nebolo riedke a ani husté.
2. Cesto necháme odpočívať pri izbovej teplote asi 1 hodinu. Potom z cesta vyformujeme dva chlebíky na ktoré dáme uvarenú merguez klobásku, cukinu, baklažán a papriku.
3. Dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme asi 15 - 25 minút pri 200 °C do chrumkava.
Komentáre
Zverejnenie komentára