ŠAFRANOVÉ RIZOTO S KREVETAMI
Potrebujeme:
300 g ryže
300 g žampiónov
80 g smotany
50 g masla
40 g parmezánu
10 g uvareného cíceru
1 g šafranového vlákna
16 ks kreviet
1 citrón
1 vetvičku čerstvého tymiánu
1 šalotku
soľ a čierne mleté korenie
slnečnicový olej
podľa potreby slepačí vývar
Ako nato:
1. Šalotku nakrájame na malé kocky, opražíme na oleji, pridáme ryžu, krátko opražíme a podlejeme trochou vývaru. Pridáme šafranové vlákna, ktoré sme pred tým namočili vo vývare. Žampióny očistíme, nakrájame a pomaly podlievame vývarom, kým sa ryža neuvarí.
2. Ku koncu zašľaháme plátok masla, nastrúhaný parmezán a smotanu. Osolíme, okoreníme podľa chuti a odstavíme. Krevety osolíme a opečieme na oleji s troškou citrónovej šťavy. Podávame ich poukladané okolo rizota, dekorované cícerom a tymiánom.
Komentáre
Zverejnenie komentára