6. 11. 2015

TAGLIATELLE SO ŠALVIOU

V dnešnej dobe sa každý ponáhľa, nikto nemá čas. A na varenie už vôbec nie. Preto prichádzam s týmto rýchlym a zároveň proti bakteriálnym receptom. Rýchlym preto, lebo príprava trvá maximálne 15 minút a proti bakteriálnym preto, lebo šalvia má silný proti bakteriálny účinok pri chorobách ústnej dutiny a hrdla. 

Potrebujeme: 

500 g tagliatelle
100 g masla
10 lístkov šalvie 
1 cibuľu 
4 strúčiky cesnaku 
1 PL olivového oleja 
soľ a čierne mleté korenie 

Ako nato: 

1. Šalviu opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Cibuľu a cesnak speníme na masle, pridáme šalviu, osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti. Tagliatelle uvaríme al dente podľa návodu na obale, scedíme a necháme odkvapkať. 

2. Pokvapkáme trochu olivovým olejom, aby sa do seba nelepili. Cestoviny dáme do panvičky s omáčkou a párkrát prehodíme. Kto má rád, posype ešte nastrúhaným parmezánom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára