BISARA
Dnes si dáme spolu na raňajky marokánsku polievku bisaru, ako si ju tradične dávajú Maračania. Je plná vitamínov, hreje, chutí a je lacná. Nájdete ju v pouličných stánkoch, kde sa dlhé hodiny varí na ohni vo veľkom kamenom guľatom hrnci. Podáva sa aj s rybami alebo vyprážanými sardinkami.
Potrebujeme:
270 g sušených bobov (bob obecný)
3 - 5 strúčikov cesnaku
1,5 l vody
1 ČL soli
1 ČL mletej rasce
1 PL olivového oleja
mleté chilli
mletú rascu
Ako nato:
1. Lúpané boby dobre poumývame a necháme v sitku odkvapkať. Dáme ich do hlbšieho hrnca, pridáme cesnak, soľ, rascu a zalejeme všetko vodou. Varíme na strednom ohni asi 35 - 45 minút. Občas odstránime penu z povrchu, ktorá sa počas varenia vytvorila.
2. Polievku rozmixujeme a servírujeme do misky. Pokvapkáme ešte olivovým olejom a posypeme rascou a chilli podľa vlastnej chuti, prípadne ešte dosolíme, okoreníme.
Potrebujeme:
270 g sušených bobov (bob obecný)
3 - 5 strúčikov cesnaku
1,5 l vody
1 ČL soli
1 ČL mletej rasce
1 PL olivového oleja
mleté chilli
mletú rascu
Ako nato:
1. Lúpané boby dobre poumývame a necháme v sitku odkvapkať. Dáme ich do hlbšieho hrnca, pridáme cesnak, soľ, rascu a zalejeme všetko vodou. Varíme na strednom ohni asi 35 - 45 minút. Občas odstránime penu z povrchu, ktorá sa počas varenia vytvorila.
2. Polievku rozmixujeme a servírujeme do misky. Pokvapkáme ešte olivovým olejom a posypeme rascou a chilli podľa vlastnej chuti, prípadne ešte dosolíme, okoreníme.
Komentáre
Zverejnenie komentára