7. 12. 2015

BISARA

Dnes si dáme spolu na raňajky marokánsku polievku bisaru, ako si ju tradične dávajú Maračania. Je plná vitamínov, hreje, chutí a je lacná. Nájdete ju v pouličných stánkoch, kde sa dlhé hodiny varí na ohni vo veľkom kamenom guľatom hrnci. Podáva sa aj s rybami alebo vyprážanými sardinkami. 

Potrebujeme: 

270 g sušených bobov (bob obecný)
3 - 5 strúčikov cesnaku 
1,5 l vody 
1 ČL soli 
1 ČL mletej rasce 
1 PL olivového oleja
mleté chilli 
mletú rascu 

Ako nato: 

1. Lúpané boby dobre poumývame a necháme v sitku odkvapkať. Dáme ich do hlbšieho hrnca, pridáme cesnak, soľ, rascu a zalejeme všetko vodou. Varíme na strednom ohni asi 35 - 45 minút. Občas odstránime penu z povrchu, ktorá sa počas varenia vytvorila. 

2. Polievku rozmixujeme a servírujeme do misky. Pokvapkáme ešte olivovým olejom a posypeme rascou a chilli podľa vlastnej chuti, prípadne ešte dosolíme, okoreníme. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára