CHAKCHOUKA
Chakchouka, Shakshouka pochádza zo severnej Afriky a je obľúbeným jedlom. Kombinácia s vajíčkami a klobáskami je tiež vynikajúca. Chuť by som prirovnala k našemu slovenskému leču. Tento recept som varila v Alžírsku a chcem sa s Vami podeliť o tento chutný a rýchly recept. Dávam ho sem aj z toho dôvodu, aby ste si ho mohli aj Vy doma navariť a prípadne uložiť do kuchárskej knihy pre budúcnosť.
Potrebujeme:
2 strúčiky cesnaku
2 PL rajčinového pretlaku
2 PL olivového oleja
1 ČL soli
1 červenú cibuľu
1/2 ČL mletého korianderu
1/2 ČL harissy
štipku čierneho mletého korenia
Ako nato:
1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cesnak nasekáme na jemno. Rajčiny a papriky umyjeme a nakrájame na menšie kocky a papriky na tenké pásiky.
2. Na rozohriatom oleji speníme cibuľu a cesnak a premiešame. Pridáme rajčiny, rajčinový pretlak, papriky, harissu, koreniny, zalejeme ešte vodou asi 150 ml vody a varíme približne 15 minút. Podávame s bagetkou.
Potrebujeme:
3 rajčiny
2 zelené špicaté papriky2 strúčiky cesnaku
2 PL rajčinového pretlaku
2 PL olivového oleja
1 ČL soli
1 červenú cibuľu
1/2 ČL mletého korianderu
1/2 ČL harissy
štipku čierneho mletého korenia
Ako nato:
1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cesnak nasekáme na jemno. Rajčiny a papriky umyjeme a nakrájame na menšie kocky a papriky na tenké pásiky.
2. Na rozohriatom oleji speníme cibuľu a cesnak a premiešame. Pridáme rajčiny, rajčinový pretlak, papriky, harissu, koreniny, zalejeme ešte vodou asi 150 ml vody a varíme približne 15 minút. Podávame s bagetkou.
Komentáre
Zverejnenie komentára