9. 12. 2015

CHAKCHOUKA

Chakchouka, Shakshouka pochádza zo severnej Afriky a je obľúbeným jedlom. Kombinácia s vajíčkami a klobáskami je tiež vynikajúca. Chuť by som prirovnala k našemu slovenskému leču. Tento recept som varila v Alžírsku a chcem sa s Vami podeliť o tento chutný a rýchly recept. Dávam ho sem aj z toho dôvodu, aby ste si ho mohli aj Vy doma navariť a prípadne uložiť do kuchárskej knihy pre budúcnosť. 

Potrebujeme: 

3 rajčiny 
2 zelené špicaté papriky
2 strúčiky cesnaku 
2 PL rajčinového pretlaku 
2 PL olivového oleja
1 ČL soli
1 červenú cibuľu
1/2 ČL mletého korianderu
1/2 ČL harissy 
štipku čierneho mletého korenia

Ako nato: 

1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cesnak nasekáme na jemno. Rajčiny a papriky umyjeme a nakrájame na menšie kocky a papriky na tenké pásiky. 

2. Na rozohriatom oleji speníme cibuľu a cesnak a premiešame. Pridáme rajčiny, rajčinový pretlak, papriky, harissu, koreniny, zalejeme ešte vodou asi 150 ml vody a varíme približne 15 minút. Podávame s bagetkou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára