10. 12. 2015

KOKOSOVO-KÁVOVÁ ROLÁDA

Na tejto roláde je super to, že sa nemusí piecť. Keď ste človek, ktorý moc piecť nemusí, tak je pre Vás táto roládku ideálna. U nás v rodine má tento recept veľký úspech. S receptom som trošku experimentovala a zdravo ho doladila. Namiesto kryštálového cukru som použila kvetový med a taktiež som znížila porciu masla. Kedže sa roláda konzumuje až na druhý deň, aby dobre stuhla, je naozaj ťažké vydržať až do druhého dňa. Keď viete, že v chladničke je mňami kokosovo-kávová roládka, ktorá musí prejsť procesom tuhnutia. A keď sa náhodou prichytíte pritom, ako šuštíte s alobalom, tak viete, že to bolo príliš veľké pokušenie, ktorému ste neodolali. 


Potrebujeme: 

200 g maslových keksíkov 
100 g masla 
6 PL čiernej tekutej kávy
2 PL medu
2 PL kakaa

Plnka:

100 g kokosu
35 g masla
1 PL medu
1 ks vanilkového cukru

Ako nato: 

1. Keksíky rozmixujeme na jemno, zmiešame s maslom, kávou, medom a kakaom. Rukami vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do priesvitnej fólie a necháme v chladničke odpočívať. 

2. Medzitým si pripravíme kokosovú plnku tak, že kokos rozmixujeme s maslom, medom a pridáme jeden sáčok vanilkového cukru. Cesto rozválkame na papieri na pečenie asi na 3 mm vysoké. 

3. Na cesto rozotrieme kokosovú plnku a opatrne zarolkujeme pomocou papiera na pečenie. Konce dobre uzavrieme. Zabalíme do dvojitej vrstvy alobalu a necháme v chladničke stuhnúť do druhého dňa. Na druhý deň krájame na tenké kolieska.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára