TAGLIATELLE S LOSOSOM
Potrebujeme:
500 g špenátových tagliatellí
100 ml smotany
2 ks čerstvého lososa
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
1 PL rajčinového pretlaku
1 ČL čerstvého tymiánu a rozmarínu
1 rajčinu
1 cibuľu
1/2 citrónovú šťavu
soľ a čierne mleté korenie
Ako nato:
1. Tagliatelle uvaríme v osolonej vode, podľa návodu na obale. Scedíme a pokvapkáme olivovým olejom. Losos pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme podľa vlastnej chuti. V panvičke ohrejeme olej na ktorom speníme na kocky nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme na tenšie plátky nakrájanú rajčinu, rajčinový pretlak, nasekaný tymián a rozmarín.
2. Osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti. Do panvičky dáme lososa, zalejeme smotanou a všetko spolu necháme asi 5 - 8 minút pomaličky dusiť. Na záver lososa vyberieme a nakrájame na menšie kocky. Servírujeme na tanier omáčku, potom tagliatelle a kúsky lososa a zalejeme ešte omáčkou. Dekorujeme čerstvým tymiánom a rozmarínom, prípadne ešte osolíme a okoreníme.
Komentáre
Zverejnenie komentára