25. 12. 2015

TAGLIATELLE S LOSOSOM

Cestoviny uvariť al dente je niekedy umenie. Keď varím cestoviny, ako prvé si pozriem návod na obale, potom ich dám do vriacej vody a keď už plávajú vo vode, tak ich poriadne osolím. Počas varenia kontrolujem konzistenciu, niekedy hádžem cestoviny v kuchyni na kachličky a pozorujem, či ostanú prilepené, alebo spadnú a na záver vypnem šporák a nechám podľa intuície pár sekúnd, možno aj minút cestoviny dovariť. Medzitým už vyťahujem sitko na precedenie a na záver cestoviny pokvapkám olivovým olejom, aby sa do seba nelepili a premiešam, hotovo. Tento spôsob je jednoduchý, vôbec nepozerám na hodinky, čas nestopujem a veľakrát si medzitým varím omáčku. Al dente sú cestoviny vždy, ešte sa mi nestalo, žeby boli rozvarené alebo tvrdé. Ako je to u vás, budem sa tešiť ak mi napíšete o vašich zážitkoch s cestovinami. 

Potrebujeme: 

500 g špenátových tagliatellí 
100 ml smotany 
2 ks čerstvého lososa 
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
1 PL rajčinového pretlaku
1 ČL čerstvého tymiánu a rozmarínu
1 rajčinu 
1 cibuľu 
1/2 citrónovú šťavu
soľ a čierne mleté korenie

Ako nato: 

1. Tagliatelle uvaríme v osolonej vode, podľa návodu na obale. Scedíme a pokvapkáme olivovým olejom. Losos pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme podľa vlastnej chuti. V panvičke ohrejeme olej na ktorom speníme na kocky nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme na tenšie plátky nakrájanú rajčinu, rajčinový pretlak, nasekaný tymián a rozmarín. 

2. Osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti. Do panvičky dáme lososa, zalejeme smotanou a všetko spolu necháme asi 5 - 8 minút pomaličky dusiť. Na záver lososa vyberieme a nakrájame na menšie kocky. Servírujeme na tanier omáčku, potom tagliatelle a kúsky lososa a zalejeme ešte omáčkou. Dekorujeme čerstvým tymiánom a rozmarínom, prípadne ešte osolíme a okoreníme. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára