BATBOUT
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
21 g čerstvých kvasníc
400 ml vody
3 PL rastlinného oleja na oprážanie
1 ČL morskej soli
1 ČL kryštálového cukru
Plnka:
430 g jahňacieho mletého mäsa
3 PL petržlenovej vňate
2 PL koncentrovanej paradajkovej pasty
2 PL rastlinného oleja
1 rajčinu
1 červenú cibuľu
1/2 červenej papriky
1 ČL Ras el Hanout
1 ČL harrisy
1 ČL morskej soli
1/2 ČL bieleho mletého korenia
Ako nato:
1. Do misky dáme múku, soľ, cukor a rozdrvené kvasnice. Zalejeme po troškách vlažnou vodou a pravidelne miešame. Vypracujeme cesto tak, aby bolo pružné a nelepilo sa na steny ani na ruky. Prikryjeme utierkou a necháme asi hodinu až hodinu a pól vykysnúť. Priebežne cesto kontrolujeme, aby neprekyslo. Medzitým si pripravíme plnku tak, že ošúpeme cibuľu a nakrájame ju na malé kocky.
2. Speníme ju na oleji a zalejeme troškou vody. Pridáme na kocky nakrájanú papriku, rajčinu, neskôr mäso, koreniny, harissu a paradajkovú pastu. Za pravidelného miešania oprážame asi 10 - 15 minút. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a mäsovú plnku necháme vychladnúť. Po vykysnutí z cesta formujeme osem bochníkov, vo veľkosti tenisovej loptičky, ktoré prikryjeme a necháme ešte chvíľu podkysnúť asi petnásť minút.
3. Pomúčime si pracovnú dosku a bochníky postupne rozváľkame na hrúbku 4 mm, ktoré naplníme mäsovou plnkou. Do každého bochníka dáme 3 PL mäsovej plnky. Uzavrieme, otočíme a rukou opatrne potlačíme, až nám vznikne placka. Takto postupujeme u zvyšných bochníkov. V hlbšej panvici necháme rozohriať olej, v ktorom bochníky oprážame z oboch strán do zlatova.
Komentáre
Zverejnenie komentára