1. 1. 2016

KARAMELIZOVANÉ MANDLE

Sladké pražené mandle, obalené v karamele a plné škoricovej vône sú magické. Najlepšie chutia ešte teplé. Na váhu síce ľahšie, ale keď si uvedomíte, že na 200 g mandlí sa použije takmer 200 g cukru, tých pár kalórií nájdete i v klobáske s horčicou a chlebom. Na karamelizovaných mandlách sa dá pochutiť bez výčitiek a chutia lepšie ako z vianočných trhov. 

Potrebujeme: 

200 g nelúpaných mandlí  
200 g kryštálového cukru 
100 ml vody 
2 balíčky vanilkového cukru 
1 PL mletej škorice 

Ako nato: 

1. Pripravíme si panvicu, najlepšie viacvrstvovú potiahnutú, v ktorej privedieme vodu, cukor, škoricu a vanilkový cukor k varu. Keď začne zmes variť, pridáme k nej mandle a necháme ich pri vysokej teplote ďalej variť. Pravidelne miešame, tak dlho, až kým začne cukor schnúť. 

2. Znížime teplotu a miešame tak dlho, až kým sa cukor začne roztápať a mandle začnú pekne karamelizovať. Karamelizované mandle vysypeme na papier na pečenie a ihneď ich od seba rozdelíme, aby sa do seba nezlepili.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára