29. 1. 2016

LIMETKOVÁ SOĽ

Ideálny doplnok pri príprave rýb, morských plodov, bieleho mäsa a zeleniny. Hodí sa i do domácich bylinkových masiel, nátierok alebo šalátov. Osviežujúca superingrediencia, ktorú musíte vyskúšať. 

Potrebujeme: 

4 PL hrubej morskej soli 
1 ČL mletého zázvoru 
limetkovú kôru z dvoch biolimetiek

Ako nato: 

1. V mažiari alebo v mixéri rozdrvte morskú soľ. Limetky umyte horúcou vodou a osušte. Nastrúhajte na jemno limetkovú kôru a nechajte ju najskôr vysušiť pri izbovej teplote. 

2. Až potom ju zmiešajte s rozdrvenou soľou a mletým zázvorom. Inak by vám soľ zvlhla. Plnte do sklenenej a vzduchotesnej nádobky. Soľ môžte ihneď použiť. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára