DJAJ HARISSA HUMMUS
1 stredne veľké kura
500 g uvareného cíceru
5 mrkiev
2 červené cibule
mletá červená paprika
čerstvú petržlenovú vňať
Marináda:
1 PL olivového oleja
1 PL harissy
1 ČL mletého koriandru
soľ a čierne mleté korenie
štipku škorice
citrónovú bio kôru
mandarinkovú bio kôru
Hummus:
200 g uvareného cíceru
1 strúčik cesnaku
1/2 citrónovej šťavy
2 PL olivového oleja
1 PL Tahini pasty
1 ČL rímskej mletej rasce
soľ a čierne mleté korenie
Na Hummus s harissou potrebujeme tie isté indrigencie ako na Hummus, akurát, že do hotového hummusu pridáme ešte 1 PL harissy a 1 ČL mletej červenej papriky.
Ako nato:
1. Kura rozporcujeme na sedem častí. Poumývame a osušíme papierovými utierkami. Do menšej misky dáme všetky indrigencie na marinádu a zmiešame. Marinádou natierame kura z oboch strán a necháme asi 1 hodinu v chlade marinovať. Potom kura pražíme v panvičke na oleji z oboch strán asi 6 minút a uložíme do pekáča a posypeme mletou červenou paprikou podľa vlastnej chuti.
2. Ošúpeme cibule, nakrájame ich na kolieska a pražíme ich v tej istej panvičke, kde sme oprážali kura, len pár minút. Opražené cibule poukladáme okolo kuraťa. Mrkvu uvaríme do mäkka, ošúpeme a nakrájame na tenké plátky a taktiež poukladáme okolo kuraťa. Na záver prepláchneme 100 g uvareného cíceru vodou a vysypeme do pekáča. Podlejeme trochu vodou a pečieme pri 220 °C asi 30 minút do chrumkava. Kura treba pootáčať a popolievať šťavou. Ďalej si pripravíme dva druhy hummusu.
3. Uvarený cícer rozmixujeme v mixéri s troškou vody. Pridáme nasekaný cesnak, citrónovú šťavu, olivový olej, Tahini pastu, rascu, soľ, čierne mleté korenie podľa vlastnej chuti a mixujeme ďalej na hladký krém. Upečené kura ukladáme na tanier s mrkvou a cícerom, dekorujeme s nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s hummusom.
Komentáre
Zverejnenie komentára