POMARANČOVÉ PALACINKY S BANÁNOM A HROZIENKAMI
Osviežujúca chuť domáceho pomarančového džemu noblesne ladí so sladkou zemitou chuťou javorového sirupu. Dobre opečené palacinky sú pripravené zo špaldovej múky. Ochutené sú čerstvým banánom a hrozienkami. Vďaka kardamónu a škorici si z cesta pripravíte približne desať voňavých palaciniek. Zdravšia verzia bez výčitiek na ktorej si pochutíte nielen Vy ale i domáci maškrtníci.
Potrebujeme:
250 g špaldovej múky
100 g domáceho pomarančového džemu
20 g veľkých hrozienok (JUMBO)
375 ml mlieka
2 vajíčka
1 banán
1 vetvičku mäty marokánskej
štipku mletého kardamónu, mletej škorice, soli
javorový sirup
1 - 2 PL slnečnicového oleja
Ako nato:
1. Vo väčšej miske metličkou poriadne vymiešame múku s mliekom na hladké cesto. Primiešame vajíčka, kardamón, škoricu a na záver štipku soli. Na teflónovú panvicu dáme olej, dobre ho rozpálime. Na rozpálenú panvicu dáme asi 3 - 4 lyžice cesta, ktoré rýchlym pohybom rozlejeme a upečieme hrubšiu palacinku do zlato hneda.
2. Potom ju obrátime širokým nožom a upečieme aj z druhej strany. Palacinky natierame s domácim pomarančovým džemom a servírujeme s kolieskami nakrájaného banánu. Posypeme hrozienkami, škoricou a pokvapkáme ešte javorovým sirupom. Dekorujeme vetvičkou mäty marokánskej.
TIP: Aby sa palacinky nepripaľovali, mlieko by malo mať izbovú teplotu a cesto by nemalo byť príliš sladké.
Potrebujeme:
250 g špaldovej múky
100 g domáceho pomarančového džemu
20 g veľkých hrozienok (JUMBO)
375 ml mlieka
2 vajíčka
1 banán
1 vetvičku mäty marokánskej
štipku mletého kardamónu, mletej škorice, soli
javorový sirup
1 - 2 PL slnečnicového oleja
Ako nato:
1. Vo väčšej miske metličkou poriadne vymiešame múku s mliekom na hladké cesto. Primiešame vajíčka, kardamón, škoricu a na záver štipku soli. Na teflónovú panvicu dáme olej, dobre ho rozpálime. Na rozpálenú panvicu dáme asi 3 - 4 lyžice cesta, ktoré rýchlym pohybom rozlejeme a upečieme hrubšiu palacinku do zlato hneda.
2. Potom ju obrátime širokým nožom a upečieme aj z druhej strany. Palacinky natierame s domácim pomarančovým džemom a servírujeme s kolieskami nakrájaného banánu. Posypeme hrozienkami, škoricou a pokvapkáme ešte javorovým sirupom. Dekorujeme vetvičkou mäty marokánskej.
TIP: Aby sa palacinky nepripaľovali, mlieko by malo mať izbovú teplotu a cesto by nemalo byť príliš sladké.
Komentáre
Zverejnenie komentára