3. 4. 2016

KÁVOVÉ TIRAMISU

Labužnícky jemné, voňavé, sladké a zároveň osviežujúce. Také je kávové tiramisu. Nemusí sa piecť a hodí sa na každú príležitosť. Doprajte si tento dezert a víkendová pohoda je zaručená. 

Potrebujeme: 

500 g mascarpone 
250 g dlhých piškótov 
100 g bieleho trstinového cukru 
4 žĺtka 
2 bielka 
2 šálky espresso kávy (LAVAZZA)
kvalitné kakao

Ako nato: 

1. Najprv vymiešame žĺtky s cukrom do penista. Primiešame mascarpone a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Mascarpone nikdy nešľahám mixérom, lebo by príliš zredlo. Uvaríme kávu a necháme ju vychladnúť. Do vhodnej nádoby uložíme na dno piškóty, ktoré poukladáme tesne vedľa seba. Polejeme ich vychladnutou kávou. Na piškóty rozotrieme polovicu krému. 

2. Rozložíme druhú vrstvu piškót. Polejeme ich vychladnutou kávou a rozotrieme na ne druhú polovicu krému. Uhladíme a niekoľkokrát zľahka udrieme nádobou o kuchynskú dosku, aby sa krém dostal rovnomerne medzi vrstvy piškót. Kávové tiramisu dáme na noc vychladiť do chladničky. Povrch stuhnutého tiramisu posypeme kakaom a nakrájame na porcie. 

TIP: Možno ho pripraviť aj ako rýchly dezert. Do zmrzlinových pohárov alebo misiek navrstvite všetky suroviny a nechajte aspoň tridsať minút vychladiť. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára