13. 4. 2016

PEČENÁ DORÁDA NA PAPRIKE



Výborná jemná ryba, ktorá nepotrebuje dlhú prípravu. Chvíľku ju necháte marinovať v bylinkovej soli, pokvapkáte olivovým olejom, citrónovou šťavou a šup s ňou na pekáč. Takéto pečenie v alobale je rýchle, zdravé a podarí sa i pri najbližšej grilovačke. 


Potrebujeme: 

1 čerstvú dorádu 
3 cherry paradajky
1 cibuľu 
1 červenú papriku 
1 žltú papriku 
pár vetvičiek petržlenovej vňate
citrónovú šťavu 
bylinkovú soľ napríklad túto
čierne mleté korenie 
olivový olej 
pár kúskov masla  

Ako nato: 

1. Dorádu vyčistíme od vnútorností a dobre poumývame a odšupníme. Potom ju vysušíme papierovými utierkami. Ďalej ju dobre osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti z oboch strán. Nezabudnite osoliť a okoreniť aj brušnú časť dorády. Na záver dáme do brucha dorády umytú petržlenovú vňať a dorádu pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme asi 10 - 15 minúť odstáť. Bylinková soľ dorádu krásne prevonia. 

2. Pripravíme si pekáč, ktorý vystelieme alobalom. Pokvapkáme trochu olivovým olejom, aby sa ryba neskôr neprilepila. Do stredu uložíme dorádu a okolo poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu, na pásiky nakrájané papriky a celé paradajky. Všetko pokvapkáme trochu olivovým olejom a zeleninu mierne osolíme. Na dorádu dáme pár plátkov masla. 

3. Uzavrieme ďalšou vrstvou alobalu, podlejeme trochu vodou a dáme piecť pri 200 °C asi na 25 - 30 minút. Ku koncu pečenia môžete vrchnú časť alobalu odstrániť a dorádu nechať ešte pár minút upiecť do chrumkava. Na záver dorádu pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme natrhanou petržlenovou vňaťou. Podávame s lubovoľnou prílohou. Napríklad sa hodí ryža, zemiaky, šalát alebo bageta. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára