17. 4. 2016

TVAROHOVÉ SRDIEČKA

Čerstvé pagáčiky sú rýchlo hotové. Zarobíte si cesto, necháte ho chvíľku odpočinúť a môžete ihneď vykrajovať srdiečka. Urobte si ich kľudne aj do zásoby. Dajú sa zamraziť a po rozmrazení chutia ako čerstvé. Z uvedeného množstva si pripravíte dva plechy tvarohových srdiečok. 

Potrebujeme: 

250 g hladkej múky 
250 g hladkého tvarohu 
250 g masla 
1 ČL soli 
1 vajíčko 
sezam a rascu

Ako nato: 

1. Do múky pridáme tvaroh, na kocky nakrájané maslo a soľ. Rukami vypracujeme cesto, ktoré necháme na pól hodinu v chlade odpočinúť. Pomúčime si pracovnú dosku a vyvaľkáme cesto asi na 1 centimeter. Na plech uložíme papier na pečenie. Pomocou srdiečkovej formy začneme vykrajovať srdiečka. 

2. Ukladáme ich na plech vedľa seba s dostatočným odstupom. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme rascou a sezamom. Pečieme v dobre vyhriatej rúre do zlato hneda asi 15 minút pri 180 °C. Tvarohové srdiečka chutia najlepšie až na druhý deň. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára