TVAROHOVÉ SRDIEČKA
Čerstvé pagáčiky sú rýchlo hotové. Zarobíte si cesto, necháte ho chvíľku odpočinúť a môžete ihneď vykrajovať srdiečka. Urobte si ich kľudne aj do zásoby. Dajú sa zamraziť a po rozmrazení chutia ako čerstvé. Z uvedeného množstva si pripravíte dva plechy tvarohových srdiečok.
Potrebujeme:
250 g hladkej múky
250 g hladkého tvarohu
250 g masla
1 ČL soli
1 vajíčko
sezam a rascu
Ako nato:
1. Do múky pridáme tvaroh, na kocky nakrájané maslo a soľ. Rukami vypracujeme cesto, ktoré necháme na pól hodinu v chlade odpočinúť. Pomúčime si pracovnú dosku a vyvaľkáme cesto asi na 1 centimeter. Na plech uložíme papier na pečenie. Pomocou srdiečkovej formy začneme vykrajovať srdiečka.
2. Ukladáme ich na plech vedľa seba s dostatočným odstupom. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme rascou a sezamom. Pečieme v dobre vyhriatej rúre do zlato hneda asi 15 minút pri 180 °C. Tvarohové srdiečka chutia najlepšie až na druhý deň.
Potrebujeme:
250 g hladkej múky
250 g hladkého tvarohu
250 g masla
1 ČL soli
1 vajíčko
sezam a rascu
Ako nato:
1. Do múky pridáme tvaroh, na kocky nakrájané maslo a soľ. Rukami vypracujeme cesto, ktoré necháme na pól hodinu v chlade odpočinúť. Pomúčime si pracovnú dosku a vyvaľkáme cesto asi na 1 centimeter. Na plech uložíme papier na pečenie. Pomocou srdiečkovej formy začneme vykrajovať srdiečka.
2. Ukladáme ich na plech vedľa seba s dostatočným odstupom. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a ozdobíme rascou a sezamom. Pečieme v dobre vyhriatej rúre do zlato hneda asi 15 minút pri 180 °C. Tvarohové srdiečka chutia najlepšie až na druhý deň.
Komentáre
Zverejnenie komentára