15. 5. 2016

OLIVOVÉ PESTO

Olivové pesto je pripravené z čerstvých surovín, takže nevydrží dlho čerstvé ako napríklad chutney. Keď ho zalejete olivovým olejom, malo by Vám vydržať dosť dlho v chladničke. Minimálne asi jeden mesiac. U nás je do týždňa fuč. Chutí perfektne k syrom, k grilovanému mäsu a na opečenej bagete.

Potrebujeme: 

100 g zelených olív bez kôstok
50 g kešu orieškov 
50 g parmezánu 
2 strúčiky cesnaku 
3-4 PL olivového oleja 
1/2 ČL bieleho mletého korenia 
štipku trstinového cukru
morskú soľ

Ako nato: 

1. Ošúpeme cesnak a nasekáme ho na jemno. Olivy nasekáme tak isto na jemno. Parmezán nastrúhame. Všetky suroviny dáme do vysokého pohára a dobre rozmixujeme na jemný krém. Okoreníme, ocukrujeme a osolíme podľa vlastnej chuti. 

2. Na záver prilejeme olivový olej a všetko spolu premiešame. Olivové pesto naplníme do čistej sklenenej nádobky a vrch zalejeme olivovým olejom a dobre uzavrieme. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára