PEČENÉ BANÁNY
Ľahký dezert, ktorý posilní Vaše svalstvo. Osviežiť si ho môžete zmrzlinou alebo šľahačkou. Vynikajúca je i kombinácia s čokoládou, kokosom a sušeným ovocím. Med sa dá nahradiť javorovým sirupom a škorica napríklad kardamónom. A nabudúce si skúste na tento spôsob banány ugrilovať.
Potrebujeme:
Potrebujeme:
2 pevné nelúpané banány
1. V menšej miske zmiešame med so škoricou. Banány pozdĺžne prekrojíme a rozrezanou plochou ich položíme na panvicu s maslom. Pečieme asi 3 minúty. Obrátime, potrieme medovou zmesou a pečieme ešte, asi 2 minúty. Pokvapkáme ich podľa chuti medom, dekorujeme mätou. Jedzte ihneď priamo zo šupky, najlepšie malou lyžičkou.
1 PL kvetového medu
1/2 ČL mletej škorice
trochu masla
trochu medu na pokvapkanie
pár lístkov mäty marokánskej
Ako nato:
1/2 ČL mletej škorice
trochu masla
trochu medu na pokvapkanie
pár lístkov mäty marokánskej
Ako nato:
Komentáre
Zverejnenie komentára