23. 6. 2016

PEČENÉ BANÁNY

Ľahký dezert, ktorý posilní Vaše svalstvo. Osviežiť si ho môžete zmrzlinou alebo šľahačkou. Vynikajúca je i kombinácia s čokoládou, kokosom a sušeným ovocím. Med sa dá nahradiť javorovým sirupom a škorica napríklad kardamónom. A nabudúce si skúste na tento spôsob banány ugrilovať. 

Potrebujeme: 

2 pevné nelúpané banány
1 PL kvetového medu 
1/2 ČL mletej škorice  
trochu masla
trochu medu na pokvapkanie 
pár lístkov mäty marokánskej

Ako nato: 

1. V menšej miske zmiešame med so škoricou. Banány pozdĺžne prekrojíme a rozrezanou plochou ich položíme na panvicu s maslom. Pečieme asi 3 minúty. Obrátime, potrieme medovou zmesou a pečieme ešte, asi 2 minúty. Pokvapkáme ich podľa chuti medom, dekorujeme mätou. Jedzte ihneď priamo zo šupky, najlepšie malou lyžičkou

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára