ŠKORICOVÝ CHLIEB S HROZIENKAMI
Fantastická škoricová vôňa, sladké hrozienka a hebké cesto. Taký je tento škoricový chlieb s hrozienkami. Dobre Vás naladí a prevonia dom. Vychutnajte si ho, keď je ešte teplý, najlepšie s pohárom mlieka. Alebo ho naservírujte Vašim priateľom ako poobednajší dezert ku káve.
Potrebujeme:
380 g hladkej múky
60 g rozpusteného masla
50 g kryštálového cukru
dve hrsti hrozienok
130 ml mlieka
2 vajíčka
1 ks vanilkového cukru
7 g sušeného droždia
štipka soli
Na potretie:
180 g kryštálového cukru
60 g rozpusteného masla
2 ČL mletej škorice
1/2 ČL mletého nového korenia
Ako nato:
1. K múke primiešame cukor, vanilkový cukor, soľ a droždie. Necháme rozpustiť maslo v menšom hrnci, potom hrniec odstavíme zo šporáka a prilejeme k maslu mlieko, vajcia a všetko metličkou premiešame. Teraz obsah vylejeme do misky s múkou a zarobíme cesto. Na záver pridáme hrozienka, ktoré zapracujeme do cesta. Cesto necháme vykysnúť, minimálne 1 hodinu. Ďalej si pripravímei maslo na potretie, ktoré necháme rozpustiť. Do menšej misky dáme cukor, škoricu, korenie a premiešame.
2. Vykysnuté cesto rozváľame na veľký obdĺžnik. Potrieme ho maslom a posypeme cukrovo-škoricovou zmesou. Pomocou nožíka narežeme pásy, asi 8 cm široké, ktoré poukladáme na seba. Nakrájame ich na menšie pásy a poukladáme ich do formy, vystlanej papierom na pečenie. Necháme opäť kysnúť vo forme asi 1 hodinu a pól. Pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 35 - 45 minút.
Potrebujeme:
380 g hladkej múky
60 g rozpusteného masla
50 g kryštálového cukru
dve hrsti hrozienok
130 ml mlieka
2 vajíčka
1 ks vanilkového cukru
7 g sušeného droždia
štipka soli
Na potretie:
180 g kryštálového cukru
60 g rozpusteného masla
2 ČL mletej škorice
1/2 ČL mletého nového korenia
Ako nato:
1. K múke primiešame cukor, vanilkový cukor, soľ a droždie. Necháme rozpustiť maslo v menšom hrnci, potom hrniec odstavíme zo šporáka a prilejeme k maslu mlieko, vajcia a všetko metličkou premiešame. Teraz obsah vylejeme do misky s múkou a zarobíme cesto. Na záver pridáme hrozienka, ktoré zapracujeme do cesta. Cesto necháme vykysnúť, minimálne 1 hodinu. Ďalej si pripravímei maslo na potretie, ktoré necháme rozpustiť. Do menšej misky dáme cukor, škoricu, korenie a premiešame.
2. Vykysnuté cesto rozváľame na veľký obdĺžnik. Potrieme ho maslom a posypeme cukrovo-škoricovou zmesou. Pomocou nožíka narežeme pásy, asi 8 cm široké, ktoré poukladáme na seba. Nakrájame ich na menšie pásy a poukladáme ich do formy, vystlanej papierom na pečenie. Necháme opäť kysnúť vo forme asi 1 hodinu a pól. Pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 35 - 45 minút.
Komentáre
Zverejnenie komentára