TAJINE FAKIHA
Voňavé hruštičky s marhuľami a hrozienkami vytvoria u Vás doma príjemnú atmosféru. Sú prevoňané škoricou, klinčekami a vodou z pomarančových kvetov. Nakombinovať si môžte namiesto hrušiek napríklad jablká, alebo namiesto sušených marhúľ skúste nabudúce sušené slivky alebo sušené figy.
Potrebujeme:
2 hrušky
hrsť sušených marhúľ
hrsť hrozienok
5 PL kryšťálového cukru
2 PL vody z pomarančových kvetov (LA ZEINA FLEUR D`ORANGER)
2 ČL mletej škorice
7 klinčekov
vodu podľa potreby asi 500 ml
Ako nato:
1. Hrušky umyjeme a nakrájame ich na štyri časti. Odstránime jadrá. Hrušky dáme do hrnca. Zalejeme ich vodou tak, aby boli prikryté. Pridáme marhule, hrozienka, cukor, škoricu a klinčeky. Necháme vodu raz zovrieť a potom stíšime plameň na najnižší stupeň a pomaličky varíme hrušky do mäkka. Približne 35 - 40 minút.
2. Hrušky by mali byť pekne mäkké, ale nie rozvarené. Z odparenej vody, by ste mali získať hustejšiu karamelovú šťavu. Potom vypneme šporák, hrniec odstavíme. Vyberieme klinčeky a prilejeme ešte vodu z pomarančových kvetov. Na záver necháme ovocnú zmes v hrnci vychladnúť.
Potrebujeme:
2 hrušky
hrsť sušených marhúľ
hrsť hrozienok
5 PL kryšťálového cukru
2 PL vody z pomarančových kvetov (LA ZEINA FLEUR D`ORANGER)
2 ČL mletej škorice
7 klinčekov
vodu podľa potreby asi 500 ml
Ako nato:
1. Hrušky umyjeme a nakrájame ich na štyri časti. Odstránime jadrá. Hrušky dáme do hrnca. Zalejeme ich vodou tak, aby boli prikryté. Pridáme marhule, hrozienka, cukor, škoricu a klinčeky. Necháme vodu raz zovrieť a potom stíšime plameň na najnižší stupeň a pomaličky varíme hrušky do mäkka. Približne 35 - 40 minút.
2. Hrušky by mali byť pekne mäkké, ale nie rozvarené. Z odparenej vody, by ste mali získať hustejšiu karamelovú šťavu. Potom vypneme šporák, hrniec odstavíme. Vyberieme klinčeky a prilejeme ešte vodu z pomarančových kvetov. Na záver necháme ovocnú zmes v hrnci vychladnúť.
Komentáre
Zverejnenie komentára