LINECKÉ PEČIVO
Klasické linecké pečivo, ktoré si môžte pripraviť i počas celého roka. Hlavne vtedy, ak máte radi sladké. I deti pri pečení radi pomôžu a pečivo nazdobia. Z uvedeného receptu vyjdú približne štyri plechy.
Potrebujeme:
420 g hladkej múky
280 g zmäknutého masla
140 g kryštálového cukru
2 žĺtka
citrónovú kôru z 1 citrónu
1 ks vanilkového cukru
Lepenie:
1 pohár domáceho pomarančového džemu
práškový cukor na posypanie
Ako nato:
1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do priesvitnej fólie a necháme približne 1 hodinu v chladničke odstáť. Potom na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 3 až 4 mm a povykrajujeme z neho kvetinky, kvetinky s dierkou v strede alebo iné tvary. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 170 °C asi 10-12 minút. Vychladnuté upečené kvetinky zlepíme pomarančovým džemom a posypeme práškovým cukrom.
Potrebujeme:
420 g hladkej múky
280 g zmäknutého masla
140 g kryštálového cukru
2 žĺtka
citrónovú kôru z 1 citrónu
1 ks vanilkového cukru
Lepenie:
1 pohár domáceho pomarančového džemu
práškový cukor na posypanie
Ako nato:
1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do priesvitnej fólie a necháme približne 1 hodinu v chladničke odstáť. Potom na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 3 až 4 mm a povykrajujeme z neho kvetinky, kvetinky s dierkou v strede alebo iné tvary. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 170 °C asi 10-12 minút. Vychladnuté upečené kvetinky zlepíme pomarančovým džemom a posypeme práškovým cukrom.
Komentáre
Zverejnenie komentára