8. 7. 2016

LINECKÉ PEČIVO

Klasické linecké pečivo, ktoré si môžte pripraviť i počas celého roka. Hlavne vtedy, ak máte radi sladké. I deti pri pečení radi pomôžu a pečivo nazdobia. Z uvedeného receptu vyjdú približne štyri plechy. 

Potrebujeme: 

420 g hladkej múky 
280 g zmäknutého masla 
140 g kryštálového cukru 
2 žĺtka 
citrónovú kôru z 1 citrónu
1 ks vanilkového cukru

Lepenie:

1 pohár domáceho pomarančového džemu
práškový cukor na posypanie

Ako nato: 

1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do priesvitnej fólie a necháme približne 1 hodinu v chladničke odstáť. Potom na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 3 až 4 mm a povykrajujeme z neho kvetinky, kvetinky s dierkou v strede alebo iné tvary. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 170 °C asi 10-12 minút. Vychladnuté upečené kvetinky zlepíme pomarančovým džemom a posypeme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára