6. 7. 2016

MANGO LASSI


Výživný, osviežujúci nápoj, ktorý sa pije s ostrými jedlami, aby zahasil pálivosť. Naposledy som pila mangové lassi u pakistáncov. Chutilo výborne. Prečo si neurobiť svoje domáce mangové lassi, príprava je jednoduchá a keď máte doma ovocie, jogurt a korenie, lassi si pripravíte.

Potrebujeme: 

2 zrelé mangá
450 g bieleho jogurtu
2 PL bieleho trstinového cukru
1 PL agátového medu
200 ml vody
štipku mletého kardamónu
štipku mletej škorice
citrónovú kôru z 1 citrónu
pár kvapiek citrónovej šťavy
pár kvapiek vody z pomarančových kvetov (LA ZEINA D`ORANGER)

Ako nato: 

1. Mangá ošúpeme, okolo kôstky poodkrajujeme a nakrájame na kúsky. Rozmixujeme na jemný krém, ktorý porozdeľujeme do pohárov. Nastrúhame citrónovú kôru. Jogurt zmiešame s cukrom, medom citrónovou šťavou, vodou z pomarančových kvetov, korením a všetko spolu premiešame. 

2. Prilejeme vodu a vyšľaháme pár sekúnd mixérom. Mali by ste získať na povrchu penu. Až teraz pridáme citrónovú kôru, ktorú primiešame do jogurtovej zmesi. Jogurtovú zmes dáme postupne do pohárov na mangový krém. Podávame dobre vychladené, prípadne s kockami ľadu. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára