6. 11. 2016

GAŠTANOVÉ KOLÁČIKY


Nemusíte chodiť do Budapešti na gaštanové pyré so šľahačkou. Ani do Bratislavy na gaštanové jazýčky. Spravte si koláčiky z gaštanového pyré u Vás doma. Chutia famózne, najlepšie s dobrou espresso kávou. Skúste si gaštanové pyré v kockách zamraziť a máte ho vždy po ruke.

Potrebujeme: 

300 g jedlých uvarených gaštanov 
50 g vlašských mletých orechov 
1 PL medu 
1 PL kokosového oleja 
1 PL arašidového masla

Ako nato: 

1. Umyté gaštany nakrojíme v strede ostrým nožom. Dáme ich do hrnca a zalejeme vodou. Varíme do mäkka, asi 35 minút. Uvarené gaštany scedíme a necháme odkvapkať. Ešte teplé gaštany rozkrojíme a uvarenú dreň z nich vyškrabeme ostrou lyžičkou do misy. Potom ich pretlačíme cez lis na zemiaky alebo ich pomelieme na mlynčeku na orechy. 

2. Do pretlačených gaštanov pridáme namleté vlašské orechy, med, stuhnutý kokosový olej a arašidové maslo. Dôkladne spracujeme rukami na mäkké cesto. Z cesta urobíme guľu, ktorú zabalíme do priesvitnej fólie a dáme na 1 hodinu do chladničky. Z gaštanového cesta tvarujeme koláčiky vo forme gaštanov. Podávame ich so šľahačkou a čiernou kávou. Na šľahačku môžte ešte pretlačiť gaštanové pyré cez lis na cesnak.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára