16. 11. 2016

MRKVOVÉ BROWNIES



Vláčne a zároveň parádne čokoládové brownies tak, ako majú byť. Prvé zakusnutie je trošku trpké, ale potom prevláda príjemná čokoládová chuť. Základ cesta tvorí nastrúhaná mrkva. Pridáte malú dávku kokosovej múky a brownies si urobíte. So sladením to nechám už na Vás. Namiesto medu, môžte skúsiť napríklad rozmačkaný banán. Na druhý deň mierne stuhnú a dokonca aj lepšie chutia.


Potrebujeme:

300 g nastrúhanej mrkvy 
100 g kokosového oleja 
2 vajcia 
6 PL medu 
5 PL kvalitného kakaa
2 PL kokosovej múky
1 ČL prášku do pečiva
pár kvapiek vanilkového extraktu
štipku čili

Ako nato: 

1. Zapneme rúru na 180 °C. Mrkvy ošúpeme a nastrúhame na strúhadle na jemno. Nastrúhanú mrkvu zmiešame (najlepšie vidličkou) v miske spolu s vajíčkom, medom, rozpusteným kokosovým olejom, vanilkovým extraktom a štipkou čili. Pridáme kakao, prášok do pečiva a kokosovú múku. Formu na pečenie (priemer 22 cm dĺžka) vystelieme papierom na pečenie. Cesto vylejeme do formy a rozotrieme ho na hladko. Pečieme asi 30-35 minút. Mrkvové brownies nakrájame na menšie štvorce.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára