2. 11. 2016

PEČENÉ JABLKÁ S DOMÁCIM MÜSLI

Pečené jabĺčka boli v dobách dávno minulých skutočným zdrojom vitamínov. Dokázali zahriať a telu poskytnúť potrebné živiny. Piekli sa, varili sa a sušili sa vo veľkom. Dnes sa vidí pečené jabĺčko už len zriedka na našich stoloch. O hruštičke, ani nehovorím. Skúste si spraviť aj Vy túto jednoduchú a horúcu klasiku, ktorá Vás počas chladných jesenných večeroch naladí, zahreje a dobije energiou.
 
Potrebujeme: 

2 veľké jablká
75 g rozpusteného masla
50 g domáceho müsli napríklad tohto
2 PL bieleho jogurtu 
1 PL agátového medu
šľahačku
mletý šafrán a škoricu

Ako nato: 

1. Zapneme rúru na 170 °C. Jablká umyjeme a následne vydlabeme ich vnútro. V miske si zmiešame biely jogurt s medom, s maslom, s domácim müsli a touto plnkou vyplníme vnútro jabĺk. Jablká ukladáme do zapekacej misy. Pokvapkáme ich ešte trochu medom a pečieme do mäkka, asi 30-40 minút. Plnka by mala byť na povrchu chrumkavá. Pečené jablká s domácim müsli podávame so šľahačkou, ktorú sme predtým zmiešali s troškou šafránu a škorice. 

TIP: Jablká by mali byť dobre prepečené. Malé jablká sú hotové skoro za 25 minút, ale čím väčšie jablká máte, tým dlhšie sa pečú. Na záver pokvapkajte jablká medom alebo javorovým sirupom.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára