PEČENÉ JABLKÁ S DOMÁCIM MÜSLI
Potrebujeme:
2 veľké jablká
75 g rozpusteného masla
50 g domáceho müsli napríklad tohto
2 PL bieleho jogurtu
1 PL agátového medu
šľahačku
mletý šafrán a škoricu
Ako nato:
1. Zapneme rúru na 170 °C. Jablká umyjeme a následne vydlabeme ich vnútro. V miske si zmiešame biely jogurt s medom, s maslom, s domácim müsli a touto plnkou vyplníme vnútro jabĺk. Jablká ukladáme do zapekacej misy. Pokvapkáme ich ešte trochu medom a pečieme do mäkka, asi 30-40 minút. Plnka by mala byť na povrchu chrumkavá. Pečené jablká s domácim müsli podávame so šľahačkou, ktorú sme predtým zmiešali s troškou šafránu a škorice.
TIP: Jablká by mali byť dobre prepečené. Malé jablká sú hotové skoro za 25 minút, ale čím väčšie jablká máte, tým dlhšie sa pečú. Na záver pokvapkajte jablká medom alebo javorovým sirupom.
Komentáre
Zverejnenie komentára