22. 2. 2017

BOURAK S MLETÝM MÄSOM

Vychutnajte si Bourak, buď ako prílohu k arabskej polievke chorbe alebo samostatne. Najlepšie chutí, keď je pokvapkaný citrónovu šťavou. Z vonka je chrumkavý a z vnútra mäkký. Tento je plnený mletým mäsom. Môžte plniť i inou plnkou napríklad zemiakovou, sardinkovou alebo syrovou. 

Potrebujeme: 

1 balenie FEUILLES de BRICK 
1 citrón 
petržlenovú vňať 
slnečnicový olej 

Plnka:

250 g mletého mäsa (jahňacie) 
1 červenú cibuľu
pár vetvičiek petržlenovej vňate
1/2 ČL Ras el hanout korenia
soľ a čierne mleté korenie

Ako nato: 

1. Na oleji si speníme na plátky nakrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, koreniny a všetko spolu opekáme, najlepšie na panvičke, asi takých 10-15 minút. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať, odstavíme zo šporáka a plnku necháme vychladnúť. 

2. Plátky brick cesta roztriháme na polovičky a prikryjeme utierkou. Cesto rýchlo schne. Do stredu dáme vychladnutú mäsovú plnku. Z prava uzavrieme, potom z ľava a zarolkujeme. Takto postupujeme i u zvyšných plátkov cesta a už keď máme všetky rolky zrolované, vyprážame z oboch strán v oleji do zlatova. Olej necháme odkvapkať a podávame s citrónom. Dekorujeme petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára