29. 3. 2017

JABLKOVO-ŠKORICOVÝ KOLÁČ

Rýchlo pripravený koláč, na ktorý nepotrebujete veľa surovín ani času. Ak máte radi vyššie cesto, tak odporúčam použiť menší plech. Tento koláč je tenučký, s nízkym cestom, pričom chuť jabĺk je podstatne výraznejšia. Na záver môžte koláč pokvapkať javorovým sirupom a poprášiť ho cukrom.

Potrebujeme: 

300 g špaldovej múky 
250 g trstinového cukru 
125 g masla 
100 ml mlieka
4 vajcia
3 ČL prášku do pečiva
4 jablká
mletú škoricu
práškový cukor
javorový sirup

Ako nato: 

1. Vajcia vyšľaháme s cukrom. Masla a mlieko necháme raz zovrieť a ešte teplé vylejeme k vajciam s cukrom. Preosieme múku a primiešame prášok do pečiva. Pripravíme si plech priemer 42 cm x 32 cm, vystelieme ho papierom na pečenie a cesto rozotierame na hladko do všetkých strán. 

2. Jablká umyjeme, nakrájame na tenké mesiačiky a poukladáme ľubovolne na cesto. Pečieme pri 200 °C asi 30-35 minút. Približne 15 minút pred dokončením pečenia koláč posypeme ľubovolne trstinovým cukrom a škoricou. Nechám to na Vás, záleží, že ako to máte radi sladké a škoricové. A či sú jabĺčka dosť sladké.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára