5. 3. 2017

RAS EL HANOUT SARDINKY


Ste prejedený silne aromatických rybičiek z plechovky? Čo tak si urobiť čerstvé sardinky s miernym nádychom arabského Ras el hanout korenia a vôňou čerstvého tymiánu. Určite vyskúšajte!

Potrebujeme: 

300 g čerstvých sardiniek
pár vetvičiek čerstvého tymiánu 
1 citrón 
morskú soľ 
Ras el hanout korenie napríklad tohto
slnečnicový olej
špaldovú múku 
olivový olej, ale nemusí byť

Ako nato: 

1. Sardinky vyčistíme, prípadne odšupníme a umyjeme ich pod studenou, tečúcou vodou. Osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti a omúčime z oboch strán. Vyprážame na rozohriatom oleji do zlatova. Na záver necháme predbytočný olej odtiecť, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a dekorujeme čerstvým tymiánom. Všetko spolu dobre premiešame, prípadne pokvapkáme ešte olivovým olejom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára