5. 3. 2017
RAS EL HANOUT SARDINKY
Ste prejedený silne aromatických rybičiek z plechovky? Čo tak si urobiť čerstvé sardinky s miernym nádychom arabského Ras el hanout korenia a vôňou čerstvého tymiánu. Určite vyskúšajte!
Potrebujeme:
300 g čerstvých sardiniek
pár vetvičiek čerstvého tymiánu
1 citrón
morskú soľ
Ras el hanout korenie napríklad tohto
slnečnicový olej
špaldovú múku
olivový olej, ale nemusí byť
Ako nato:
1. Sardinky vyčistíme, prípadne odšupníme a umyjeme ich pod studenou, tečúcou vodou. Osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti a omúčime z oboch strán. Vyprážame na rozohriatom oleji do zlatova. Na záver necháme predbytočný olej odtiecť, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a dekorujeme čerstvým tymiánom. Všetko spolu dobre premiešame, prípadne pokvapkáme ešte olivovým olejom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára