PAELLA S KREVETAMI
Paellu je najlepšie pripravovať vo veľkej panvici. Alebo v hrnci na pomalé varenie, kde máte istotu, že sa paella nebude pripaľovať a všetky suroviny sa uvaria naraz. Petržlenovú vňať môžete nahradiť napríklad rozmarínom, citrónovým tymiánom alebo estragónom. Z uvedeného množstva si pripravíte paellu pre 4-6 osôb. A nabudúce skúste do paelly namiesto kreviet, pridať morčacie mäso.
Potrebujeme:
500 g jasmínovej ryže
300 g čerstvé krevety (nelúpané šedé)
200 g mrazeného hrášku
1 l rybí alebo zeleninový vývar
1 zelenú papriku
1 červenú papriku
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
2 ČL červenej mletej papriky
petržlenovú vňať
citrón
2 PL olivového oleja
šafran
soľ
Ako nato:
1. Vezmeme veľkú a širokú panvicu. Ak nemáte, tak by mal postačiť i široký hrniec. Dáme do nej olej, soľ a začneme oprážať umyté krevety. Keď krevety zčervenajú, vyberieme ich z panvice. Potom nakrájame cibuľu a papriky na malé kocky a oprážame, až kým papriky nezmäkknú. Pridáme červenú mletú papriku, prelisovaný cesnak, ryžu, hrášok a šafran.
2. Prilejeme vývar a varíme najprv z prudka približne 10 minút. A potom znížime plameň a dovaríme ešte 5 minút. Ryža by nemala byť prevarená a vývar by sa mal celý vsiaknuť do ryže. Na záver dekorujeme krevetami, petržlenovou vňaťou a podávame s citrónom. Prípadne ešte podľa vlastnej chuti dosolíme alebo dokoreníme.
Potrebujeme:
500 g jasmínovej ryže
300 g čerstvé krevety (nelúpané šedé)
200 g mrazeného hrášku
1 l rybí alebo zeleninový vývar
1 zelenú papriku
1 červenú papriku
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
2 ČL červenej mletej papriky
petržlenovú vňať
citrón
2 PL olivového oleja
šafran
soľ
Ako nato:
1. Vezmeme veľkú a širokú panvicu. Ak nemáte, tak by mal postačiť i široký hrniec. Dáme do nej olej, soľ a začneme oprážať umyté krevety. Keď krevety zčervenajú, vyberieme ich z panvice. Potom nakrájame cibuľu a papriky na malé kocky a oprážame, až kým papriky nezmäkknú. Pridáme červenú mletú papriku, prelisovaný cesnak, ryžu, hrášok a šafran.
2. Prilejeme vývar a varíme najprv z prudka približne 10 minút. A potom znížime plameň a dovaríme ešte 5 minút. Ryža by nemala byť prevarená a vývar by sa mal celý vsiaknuť do ryže. Na záver dekorujeme krevetami, petržlenovou vňaťou a podávame s citrónom. Prípadne ešte podľa vlastnej chuti dosolíme alebo dokoreníme.
Komentáre
Zverejnenie komentára