19. 6. 2017

HUMMUS S GRANÁTOVÝM JABLKOM

Hummus si odporúčam pripraviť doma, lebo to, čo si pripravíte sami je zdravšie a kvalitnejšie než to, čo ponúkajú obchody. Recepty na hummus sa líšia v závislosti od krajiny a od toho, čo radi preferujete. Tento hummus je klasický, akurát, že je dochutený čerstvým korianderom a je dekorovaný olivami, čerstvým korianderom, červenou paprikou a granátovým jablkom. 

Potrebujeme:

250 g uvareného cíceru 
1 strúčik cesnaku 
1/2 citrónovej šťavy 
2 PL olivového oleja 
1 PL Tahini pasty 
1 ČL rímskej mletej rasce 
soľ a čierne mleté korenie 
hrsť čerstvého korianderu
pár zelených a čiernych olív
mletú červenú papriku
pár zrniečok z granátového jablka 

Ako nato: 

1. Buď si cícer vopred uvaríte alebo môžte použiť ihneď uvarený cícer z konzervy. Uvarený cícer rozmixujeme v mixéri s troškou vody. Pridáme cesnak, citrónovú šťavu, nasekanú korianderovú vňať, olivový olej, Tahiny pastu, rascu, soľ a čierne mleté korenie podľa vlastnej chuti. Všetko spolu rozmixujeme na hladký krém a prípadne ešte okoreníme a osolíme. Na záver hummus podávame rozotretý na plytko po tanieriku. Posypeme ho červenou paprikou, nasekaným čerstvým korianderom, pokvapkáme olivovým olejom a dekorujeme olivami a granátovým jablkom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára