HUMMUS S GRANÁTOVÝM JABLKOM
Hummus si odporúčam pripraviť doma, lebo to, čo si pripravíte sami je zdravšie a kvalitnejšie než to, čo ponúkajú obchody. Recepty na hummus sa líšia v závislosti od krajiny a od toho, čo radi preferujete. Tento hummus je klasický, akurát, že je dochutený čerstvým korianderom a je dekorovaný olivami, čerstvým korianderom, červenou paprikou a granátovým jablkom.
Potrebujeme:
250 g uvareného cíceru
1 strúčik cesnaku
1/2 citrónovej šťavy
2 PL olivového oleja
1 PL Tahini pasty
1 ČL rímskej mletej rasce
soľ a čierne mleté korenie
hrsť čerstvého korianderu
pár zelených a čiernych olív
mletú červenú papriku
pár zrniečok z granátového jablka
Ako nato:
1. Buď si cícer vopred uvaríte alebo môžte použiť ihneď uvarený cícer z konzervy. Uvarený cícer rozmixujeme v mixéri s troškou vody. Pridáme cesnak, citrónovú šťavu, nasekanú korianderovú vňať, olivový olej, Tahiny pastu, rascu, soľ a čierne mleté korenie podľa vlastnej chuti. Všetko spolu rozmixujeme na hladký krém a prípadne ešte okoreníme a osolíme. Na záver hummus podávame rozotretý na plytko po tanieriku. Posypeme ho červenou paprikou, nasekaným čerstvým korianderom, pokvapkáme olivovým olejom a dekorujeme olivami a granátovým jablkom.
Potrebujeme:
250 g uvareného cíceru
1 strúčik cesnaku
1/2 citrónovej šťavy
2 PL olivového oleja
1 PL Tahini pasty
1 ČL rímskej mletej rasce
soľ a čierne mleté korenie
hrsť čerstvého korianderu
pár zelených a čiernych olív
mletú červenú papriku
pár zrniečok z granátového jablka
Ako nato:
1. Buď si cícer vopred uvaríte alebo môžte použiť ihneď uvarený cícer z konzervy. Uvarený cícer rozmixujeme v mixéri s troškou vody. Pridáme cesnak, citrónovú šťavu, nasekanú korianderovú vňať, olivový olej, Tahiny pastu, rascu, soľ a čierne mleté korenie podľa vlastnej chuti. Všetko spolu rozmixujeme na hladký krém a prípadne ešte okoreníme a osolíme. Na záver hummus podávame rozotretý na plytko po tanieriku. Posypeme ho červenou paprikou, nasekaným čerstvým korianderom, pokvapkáme olivovým olejom a dekorujeme olivami a granátovým jablkom.
Komentáre
Zverejnenie komentára